Sitemize Katkıda Bulunun

Merhaba, Sitemize yazılarıyla katkıda bulunmak isteyenler, bize bilgi@saksafonname.com e-posta adresinden ulaşabilirler. Teşekkür ederiz.

Bir Yanda Blues Diğer Yanda Caz

İstanbul’da yılın son konserleri başlıyor. Planlarınızı çabuk yapın. Ama önce karar verin çünkü tarihler çakışıyor; blues mu, caz mı?

Blues müzik sevenler bilir, iyi bir parça çalmaya başlayınca ritim sizi ele geçirir ve bir hikâyenin tam göbeğine düşmüş gibi hissedersiniz. Bu tutkuyu yeniden yaşamak ve öğrenmek isteyenlere layık bir etkinlik var: Blues Sessions Istanbul. 12 aralık Volkswagen Arena’da 4 saat sürecek konserler dizisinde Çağdaş Blues ve Soul ile harmanlayan Jimmy Burns, Chicago Blues, Gospel ve Boogie Jazz tarzlarının önde gelen vokalisti Katherine Davis, ödüllü gitarist Dave Herrero Trio, Elif Çağlar, Mississippi Heat ile ünlü saksofoncu Sax Gordon ve Berk Arıhan Blues Experience sahne alacak. Gecenin sürpriziyse, Jimmy Burns ve Katherine Davis, Barış Manço ve Özdemir Erdoğan gibi efsane isimlerin parçalarını seslendirecek.

Dave Herrero: “Türkiye’de yeniden çalacak olmak benim için çok büyük bir ayrıcalık ve mutluluk. Dünyada gerçekleşen son olaylardan sonra olumlu düşünce, dayanışma, sevgi ve iyiliğe çok ihtiyacımız var. Bizi Türk müzikseverlerle yeniden bir araya getirecek olan Pozitif Müzik’e teşekkür ederim.”

Elif Çağlar: ”Blues sevenlerin, unutamayacakları bir gece olacağını düşünüyorum. Jimmy Burns ve ekibiyle Chicago’da çok uyumlu ve keyifli bir çalışma yapmıştık, birlikte yeniden sahne alacağımız için çok heyecanlıyım. İstanbul her geçen yeni festivallere ev sahipliği yapıyor. Özellikle caz festivalleri ve konserlerin namı iyice yayılınca, cazcılar konser vermek için sıraya girmeye başladı. Biz de hangi birine gideceğiz oturup plan yapıyoruz.
Şimdi hesaba katacağımız bir festival de yolda; XJAZZ Festival. Almanya’nın en büyük caz festivali 10 - 12 Aralık tarihlerinde Goethe Institut Istanbul desteğiyle düzenlenecek. Aslında festival, İstanbul ve Berlin müzik dünyası arasındaki fikir alışverişlerinin başlangıcını da temsil ediyor. Etkinlikte sahne alacak isimler şöyle: Günter Sommer & Tolga Tüzün, Maden Öktem Ersönmez, Studnitzky Quartet, Soyut Boyut, Komfortrauschen, Ercüment Orkut ‘Low Profile’, Barış Demirel ve Memento. Lakin büyük festival bu değil, 2016 XJAZZ Istanbul Festivali’nin önsözü...

Okunma 4474 defa Son Düzenlenme Son Düzenlenme Aralık 05 2015
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Hüseyin Gürpınar

Nefesli müzik aletleri ile ilgilenmektedir.

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

İletişim

E-mail:  bilgi@saksafonname.com