Sitemize Katkıda Bulunun

Merhaba, Sitemize yazılarıyla katkıda bulunmak isteyenler, bize bilgi@saksafonname.com e-posta adresinden ulaşabilirler. Teşekkür ederiz.

Oğuz Büyükberber ve Marc Sinan Aynı Sahnede

Oğuz Büyükberber ve Marc Sinan ilk kez İstanbul`da aynı sahneyi paylaşacak.

Dünyada çok az caz müzisyeni aynı zamanda görsel sanatçıdır. Ne şanslı ki bu isimlerden biri bizden biri; Oğuz Büyükberber. 25. Akbank Caz Festivali kapsamında bir başka Türk müzisyen, daha doğrusu Türk asıllı Alman gitar sanatçısı Marc Sinan`la Akbank Sanat`ta Türkiye`de ilk kez aynı sahneyi paylaşacak ikili festivalin en dikkat çekici projelerinden biri için sahnede olacak.

Berlin’li gitarist besteci Marc Sinan`la aynı sahneyi ilk kez paylaşacakları İstanbul`da farklı müzikal alt yapılarına rağmen çağdaş ve geleneksel ögelerin müziklerine doğal bir şekilde yansımasında buluşacak ikili müzikal geçmişlerinde birçok farklı projede bir araya geldi. Marc Sinan’ın 2013 yılında cazın önemli plak firması ECM’den yayınlanan “Hasretim” adlı albümünde de yer alan Oğuz Büyükberber’in gerek solo gerekse konuk sanatçı olarak onlarca albümü mevcut. Kompozisyon ve doğaçlamalarında kullandıkları grafiksel yol haritalarını elektroniklerle de destekleyen sanatçılar yeni repertuarlarıyla karşımızda olacak festival konserinde.

Oğuz Büyükberber`in Akbank Caz Festivali ile yolunun kesişmesi yeni değil. Beş yıl önce, 20. Akbank Caz Festivali`nde Büyükberber, Simon Nabatov ve Gerry Hemingway üçlüsü olarak çalmalarının ardından Amsterdam`a giderek "Live at Bimhuis" albümünü kaydettiler.

Okunma 3756 defa Son Düzenlenme Son Düzenlenme Ekim 28 2015
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Baki Solak

Hobi olarak başladığı saksafon şu an hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

İletişim

E-mail:  bilgi@saksafonname.com