Sitemize Katkıda Bulunun

Merhaba, Sitemize yazılarıyla katkıda bulunmak isteyenler, bize bilgi@saksafonname.com e-posta adresinden ulaşabilirler. Teşekkür ederiz.

Quartet Diminished 5 Kasım Konseri

Sessizliği tuvale dönüştüren topluluk Quartet Diminished 5 Kasım akşamı Akbank Sanat`da.

Besteci ve piyanist Mazyar Younesi, elektrik gitarda Ehsan Sadigh, bas klarnet ve saksofonda Peter Soleimanipour, piyanoda Maziar Younesi ve davulda Roozbeh Fadavi’den oluşan Quartet Diminished, etnik folktan caza, 1970’lerin psychedelic tınılarından çağdaş klasik müziğe uzanan bir serbestlikteki özgün bestelerini seslendirecek.

20. yüzyılın ünlü şeflerinden Leopold Anthony Stokowski "Bir ressam tuval üzerine resmeder, bir müzisyense sessizliğin üstüne" der. Quartet Diminished yarattığı seslerle sessizliği kendi tuvaline dönüştüren gruplardan. 2012 yılında gitarist Ehsan Sadigh tarafından kurulan topluluk müziklerinde yalınlaşmayı tercih etmiş gruplardandır. Yakın zamanda kurulmuş olmaları zihinlerinin henüz temiz ve müziklerinin sürprizlere açık olduğunun göstergesi.

Grup elemanlarını geçmişlerine göz attığımız zaman gitarist Ehsan Sadıgh ve davulcu Rouzbeh Fadav saykodelik rock kökenli müzikten geldiklerini, piyanist ve vokalist Mazyar Younesi filarmoni kökenli bir müzisyen olduğunu görüyoruz. Kökenlerinden temel aldıklarını hissediyoruz ve ortaya çıkan ürün dikkat çekici bir hal alıyor. Ekim ayı başında Tahran Büyük opera salonunda Avusturya-İran Senfoni Orkestrası`nın konuğu oldular. Önümüzdeki ay Viyana Senfoni Orkestrası` ndan müzisyenlerle yeni albümlerindeki bestleri tekrardan ele alacaklar ve kayda girecekler.

Quartet Diminished temel olarak caz, rock, oryantal caz ve yetmişlerin saykodelik müziklerinden ilham alan bir deneyim vaadediyor. Avusturya`dan Hollanda`ya, Fransa`dan Macaristan`a pek çok Avrupa ülkesinde müziklerinin bayrağını taşıdılar ve yeni konserleri için farklı ülkelere yelken açmaya devam ediyorlar. Bu sene UNESCO Uluslararası Caz Günü kapsamında Tahran`da iki kapalı gişe konser verdiği geçiyor notlarım arasında.

25. Akbank Caz Festivali sayesinde hazır caza iyice ısınmışken, terimiz ve heyecanımız soğumadan keyifli konserler serisine devam edelim. 5 Kasım akşamı Akbank Sanat`ta sahne alacak Quartet Diminished aradığınız müzikleri bulabileceğiniz bir grup olabilir.

Okunma 5450 defa Son Düzenlenme Son Düzenlenme Kasım 03 2015
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Baki Solak

Hobi olarak başladığı saksafon şu an hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

İletişim

E-mail:  bilgi@saksafonname.com