Bu sayfayı yazdır

Tayfun Duygulu

Dedesi TRT İzmir Radyosu kayıt (emisyon) üstatlarından ünlü besteci Zeki Duygulu ve babası TRT’nin ilk canlı yayın orkestrasını kuran Erol Duygulu’dur. 9 yaşında alto saksofon ve yan flüt çalmaya başladı.

12 yaşında İstanbul Devlet Konservatuarına girerek viyola ve piyano eğitimi aldı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı klarnet ana bilim dalından mezun oldu. Saksafon ve klarnete odaklanmış olmakla birlikte gitar, piyano, yan flüt, viyolonsel ve keman da çalıyor.

Sahne çalışmalarına, babasının çalıştığı orkestralarda başlayan Tayfun Duygulu, 1987 ve 1988 yıllarında, Eurovision Türkiye Finalleri’nde Büyük Orkestra’da tenor saksafon çalmıştır. Ayrıca 1987 yılındaki finallerde Esin Engin’in Diskotek isimli parçasında Rüya Ersavcı’yla birlikte dört kişilik solist grubunda yer alan Duygulu, 1988 yılındaki finallerde Fatih Erkoç’a Öyle Bakma isimli parçasında eşlik etmiştir.

Aynı dönemde, Büyük Orkestra’yla Uluslararası Çeşme Festivali (1988), Kuşadası Altın Güvercin katılmıştır. 1987–1989 arasında Neşet Ruacan Caz Orkestrası’nda müzisyen olarak yer almıştır. Konservatuar yıllarından itibaren stüdyo müzisyenliği yapan Tayfun Duygulu, birçok sanatçının albümlerinde enstrümanlarıyla katkıda bulunmuştur.

1988 1991 yılları arasında Yeni Türkü Grubu ile çalıştı. Grup ile birlikte 300 kadar konser verdi. “Vira Vira” ve “Rumeli Hisarı Konserleri” adlı albümlerde saksafon ve klarnetiyle yer aldı.

Bir dönem, Devlet Tiyatroları’nda sahneye konan Figaro’nun Düğünü adlı eserde korist olarak görev yapmıştır. 1990–1992 yılları arasında TRT Caz Orkestrası’nda çalışmıştır.

1992 yılında, ilk solo albümü Tayfun ’93 ile pop müzik dünyasına Tayfun ismiyle giriş yapan Duygulu, sırasıyla Tayfun ’94, Deli Kız, 10’da 12 ve Gül Karası albümlerini yayınladı.

Yaşar Turan, Levent Conker ve Gülden Karaböcek’in albümlerinde müzik direktörlüğü ve aranjörlük yaptı. Ayrıca, Hakan Peker, Bora Gencer ve Kerim Tekin gibi sanatçıların albümlerine besteleriyle katkıda bulunmuştur.

1999 yılında, Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda yorumculuk, söz yazarlığı, bestecilik ve düzenleme dallarında birincilik ödülleri kazandı. 2000 yılında, Romanya’da düzenlenen Callatis Uluslararası Müzik Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görüldü. 2000–2004 yılları arasında dört sezon boyuca Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği, Deli Dolu Müzikali’nde rol aldı. 2000 yılından bu yana TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nda tenor ve soprano saksafon çalmaktadır.
Okunma 5891 defa Son Düzenlenme Son Düzenlenme Haziran 28 2015
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Baki Solak

Hobi olarak başladığı saksafon şu an hayatında önemli bir yer tutmaktadır.