Bu sayfayı yazdır

TAI Caz Festivali'ne Sponsor Oldu

Türkiye’nin havacılık ve uzay merkezi TAI, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Ankara Caz Festivali’nin “Kerem Görsev Quartet” açılış konserine sponsor oldu.

Cazseverlerin her yıl özlemle beklediği Uluslararası Ankara Caz Festivali’nin 19’uncusu, önceki akşam MEB Şura Salonu’nda verilen özel bir konser ile başladı. Festivali düzenleyen Caz Derneği’nin Başkanı Özlem Oktay Varoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, “Önümüzdeki sene hem dernek hem de festivalin 20’nci yılı olacak. Onun için sizlerden büyük bir destek ve enerji istiyoruz. Festivali sürdürebilmek için bize katılın ki, caz müziğini Ankara’ya daha sık taşıyabilelim” dedi.

Festivalin 19’uncu yıl özel konserinde, Türkiye’de caz müziğinin geniş bir dinleyici topluluğuna ulaşmasında büyük katkısı olan Kerem Görsev, Kağan Yıldız, Ferit Odman ve Engin Recepoğulları’nın hazırladıkları seçkiyi, Türkiye’nin en iyi erkek caz vokallerinden Aydın Kahya ile sundu. Doğaçlama ustası, dünyaca ünlü Türk caz müzik sanatçısı Yıldız İbrahimova ise, sağlık sorunları nedeniyle sahne alamadı. Ankaralı cazseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde, caz müziğin seçkin örnekleri seslendirildi.

Kerem Görsev Quartet, en iyi erkek vokallerinden Aydın Kahya’yı da konserlerinde ağırlayarak müzikseverlere keyifli dakikalar yaşattılar. Konser bitiminde Ankara Caz Derneği, Festival’e katkılarından ötürü TAI'ye plaket verdi.

Caz sanatçısı, piyanist, besteci Kerem Görsev, sahneye baba acısıyla çıktı. Bir gün önce babasını kaybeden Görsev'in babası, Türk Hava Kuvvetleri'nde pilot olarak görev yapmıştı. Emekli olduktan sonra edebiyatla ilgilenen 86 yaşındaki G. Doğan Görsev. 86 yaşında önceki gün vefat etti.

Uluslararası festival, 27 Kasım Cuma günü saat 20.00’de, Uğur Mumcu Caddesi’ndeki Samm’s Bistro’da Ece Göksu Trio ile sürecek. Bis’te Kürşat Başar ve Orkestrası’nın, 29 Kasım Pazar Günü saat 20.00’de Bilkent Station’daki konseriyle devam edecek 19. Uluslararası Ankara Caz Festivali, aralık ayını da birbirinden renkli 7 ayrı konserle karşılayacak. Festivalde sırasıyla Manhattan Transfer, Dolunay Obruk, Dilek Sert Erdoğan, Selçuk Basa “Amorf Project”, Durul Gence 4+1, Michiel Borstlap & Sibel Köse–Love Songs, Su İdil Trio yer alıyor. Program ve ayrıntılı bilgiye www.ankaracazfestivali.com adresinden ulaşılabiliyor.

Okunma 3982 defa Son Düzenlenme Son Düzenlenme Kasım 21 2015
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Elif Gezer

Müzik öğretmenidir.